Monday, December 1st, 2014

Maria Díez. Selected Artist for Schmuck 2015

ice forest

Wild Landscapes.

To forget everything you learned. To establish connection with the wildest of parts, the one that nearly always remains disguised.

When I create, I build in order to later destroy. Layers of polish, varnish or paint that I myself later dilute, blur or scratch…so I can apply a new coating, starting a cyclical process that could last indefinitely…

And so, my pieces are a reflection of a bygone life, of a fragment of a wall exposed to the weather inclemencies, of a natural order that oozes with its life and death, a unique moment which is about to vanish for good.

Nothing lasts forever.

 

Paisatges Salvatges

Oblidar tot el que un ha après. Connectar amb la part més salvatge, aquella que quasi sempre s’amaga.

Quan creo, construeixo per després destruir. Capes d’esmalt, pàtines o pintura, que jo mateixa després dilueixo, esborro, rasco…Per després tornar a posar una nova capa, i continuar en un procés cíclic que podria durar infinitament…

I així, les meves peces són un reflex de vida passada, d’un fragment de paret exposat a la intempèrie, d’una naturalesa plena de vida i de mort, d’un moment únic que està a punt de desaparèixer.

Res és per sempre.

 

c

 

e

 

d

 

b

 

blau original

 

wilderness

 

hibernation

 

mars desert

 

aestivation

 

Maria Díez is an architect and jeweler from Barcelona who I met only a few years ago at Taller Perill.  She is a member of the collectives Joyas Sensacionales (coordinated by Silvia Walz) and Quars d’una and since 2009 she has been one of the designers at Joid’art.. She has been selected for Schmuck 2015 with her series “Wild Landscapes.” For more information about her work please follow the links below. Congratulations Maria!

 

La Maria Díez és una aquitecte i joiera de Barcelona que vaig conèixer fa no gaires anys al Taller Perill. Ésmembre del col·lectius Joyas Sensacionales (coordinat per la Silvia Walz) i Quars d’una i des del 2009 és dissenyadora a la marca Joid’art. Ha estat seleccionada per Schmuck 2015 amb les seva sèrie “Paisatges Salvatges”. Trobareu més informació de la seva feina clicant als enllaços d’aquí sota. Moltes felicitats Maria!.

 

http://www.mariadiezserrat.com/

http://www.catalegartistes.info/home/m/maria-diez

 


Leave a Reply

*