Monday, February 3rd, 2014

Auba Pont. Selected Artist for Schmuck 2014.

mediterranean I

 

mediterranean II

 

mediterranean III

 

mediterranean IV

 

mediterranean V

 

Sempre que em poso a crear estic lligada als mateixos paràmetres i premises, són uns conceptes claus a la meva obra i suposo que a la meva identitat, dels quals no em puc desvincular; a més a més aquests em mantenen amb un equilibri constant, m’aferro a ells per tal de no sortir del camí i treballar amb ordre i harmonia: entorn, espai, paratge; fragment, troballa, essència; l’ erosió, el desgast i pas del temps: la llum, la claror, l’aire, l’aigua…

El MAR, el meu mestre, pare i creador de tresors.

La NATURA, mare de la matèria prima.

Amb tot això i amb sintonía amb el material treballo d’una manera intuitiva, espontània, primitiva; visceral i fortuïta. Llavors el resultat, o més ben dit la resposta, sorgeix sola i per sorpresa, i casualment acaba sent com el MAR: sempre mai diferent, però mai, sempre igual.

 

log fragments I

 

log fragments II

 

log fragments III

 

 

“Dí con una de esas cosas que el mar arroja; blanca, de purísima blancura, alisada y dura y suave y liviana. Brillaba al sol sobre la lamida arena, que es parduzca, y sembrada de centellas. La recogí, sople sobre ella, la froté con mi manto, y su forma singular dejó en suspenso a todos mis restantes pensamientos.”

Paul Válery

 

 

tan lejos tan cerca

 

tan, tan

 

 

 

_X9T9806 copia

 

_X9T9829-2 copia

 

_X9T9798 copia

 

_X9T9794 copia

 

I met Auba Pont in 2009 when I joined the Joyas Sensacionales collective in Barcelona.  She remained in the group for one year more or less, then she traveled around the world for months, finally returning to Majorca, the Balearic Islands from where she originates. More than a year ago she opened Aram Espai de Joies her own shop/workshop in Palma, where she lives.  There you can find her work but also jewels by many other artists along with interesting exhibitions she holds .

Auba’s jewelry has a very strong relation to the Mediterranean Sea and her work always moves my feelings. Her jewels evoke the passage of time, with scratches and worn surfaces that take us to those beaches where the sea gives us treasures, where others have walked before us, and for a moment where we all became the same. I was really glad when I saw her name on the selected artists list for Schmuck 2014. Congratulations Auba!

Five first photographs are from the selected pieces. Older posts from this jeweler by clicking here.

 

Vaig conèixer a l’Auba Pont el 2009 a Barcelona quan vaig entrar a formar part del col·lectiu Joyas Sensacionales. Ella va estar en el grup més o menys un any, després se’n va anar a viatjar pel món durant mesos i finalment va tornar a Mallorca, a les Illes Balears on va néixer. Fa més d’un any  va obrir Aram Espai de Joies, la seva pròpia botiga/taller, a Palma, on ella viu. Allà hi podeu veure el seu treball així com també joies fetes per altres artistes i les interessants exposicions que organitza.

Les seves joies ens evoquen el pas del temps,  superfícies desgastades i ratllades que ens traslladen a aquelles platges on el mar ens regala tresors, per on abans que nosaltres altres persones també hi han caminat i durant una estona tots esdevenim un mateix. Em vaig alegrar molt en veure el seu nom en la llista dels artistes seleccionats pel Schmuck 2014. Moltes felicitats Auba!

Les primeres cinc fotografies són de les peces seleccionades. Posts anteriors d’aquesta artista clicant aquí.

 


Leave a Reply

*