Monday, January 13th, 2014

Jordi Aparicio. Exhibition at Tasmania in Granollers (Barcelona)

anillo 1

 

anillo 2

 

anillo 3

 

I grew up surrounded by watches at my father’s watchmaking studio. After my watchmaker studies in Barcelona and in Switzerland, I decided to open my horizons and study jewelry at the Escola d’Art del Treball in Barcelona. There I began to discover a way of seeing jewelry very different from that which I was used to. Since then, I have fused the knowledge acquired in these two professions, developing jewelry in which an important aspect is the movement between these parts.

My manufacturing methods include metal melting applied to granulation, powder, very thin wire, sheet … Using gold 999 / 000 or 750 / 000, silver 925 / 000, and diamonds. Also in this exhibition you will find some of the first pieces using a manufacturing process that provides a very curious hardness to very thin silver wire, achieving magnificent transparency and lightness.

 

Des de molt petit he crescut envoltat de rellotges al taller de rellotgeria del meu pare. Després d’estudiar rellotgeria a Barcelona i a Suïssa, vaig decidir obrir horitzons i estudiar joieria a l’Escola d’Art del Treball de Barcelona. Allà vaig començar a descobrir una manera de veure la joieria molt diferent d’allò que estava acostumat. Des de llavors fusiono els coneixements adquirits en els dos oficis, desenvolupant joies en les quals una part molt important és el moviment d’alguna part d’aquesta.

Els mètodes de fabricació majoritàriament són la fusió de metalls aplicats en granulació, pols, fil molt prim, planxes … Utilitzant or 999/000, or 750/000 i plata 925/000 i diamants. A més en aquesta exposició podreu trobar algunes de les primeres peces utilitzant un procés de fabricació molt curiós que aporta molta duresa a un fil de plata molt prim, aconseguint una transparència i una lleugeresa molt gustoses. 

 

 

 

colgante 1

 

concurso 1

 

concurso 2

 

 

exposicion2

 

 

exposicion1

 Jordi Aparicio (on the right) with the owners of Tasmania jewelers, Jordi Sánchez and Ana Toledo.

 

Jordi Aparicio is a Spanish jeweler who won one of the 2012 Enjoia’t awards. Currently he shows his newest creations at the studio-gallery Tasmania in Granollers (Barcelona). You can visit the exhibition until January 31st.

Older posts from this jeweler.

 

El Jordi aparicio és un joier espanyol que va guanyar un dels premis de l’edició del 2012 d’Enjoia’t. Durant aquest dies les seves darreres creacions es poden veure al taller-galeria Tasmania de Granollers. L’exposició serà oberta fins el 31 de gener.

Posts anterios d’aquest joier.

 

 


Leave a Reply

*