Monday, December 16th, 2013

Gemma López

ANELL OR AIGUAMARINA GLACE-1

 

ARRECADES OR OPAL BRILLANTS-1

 

I’m the third generation of a handmade family jewelers. My grandfather and my father were it before me.

In my opinion, the jewel is a way to tell about a lot of things, senses and feelings that i have into myself and, suddenly they come out when you finish it.

I have a peculiar way of viewing our job like a game. I love playing with the jewel, experimenting with textures, shapes and with the uncertainty of the end result as the final jewel compared to the initial idea I have in mind. I think it’s a privilege and a pleasure to develop something very tiny to start your imagination and just turning into a work. Basically, it is a very maternal process.

I love to use all the techniques of fire making my pieces and have some colored stones or fine material (slate, wood, river rocks) because for me, the fact that there is a part of nature in my pieces is essential.

Other sources of my inspiration are the Mediterranean sea and music, especially a group called MUNU from Badalona city.

 

Sóc la tercera generació de joiers artesans de la meva família. El meu pare i el meu avi ja ho eren abans que jo.

Per a mí una joia és una manera d’expressar moltes coses que portes a dins teu i que comuniques alhora de crear-la.

Tinc una manera peculiar de visualitzar el nostre ofici com un joc. M’agrada jugar amb la joia, experimentant amb textures, amb formes i també amb l’ incertessa de com acabarà resultant la joia final respecte a l’ idea inicial que tinc al cap. Crec que és un privilegi i un plaer gestar quelcom que comença molt minúscul a la teva imaginació i que acaba transformant-se en una obra. En el fons, és un proces molt maternal.

M’agrada molt utilitzar totes les tècniques del foc en les meves peces i que tinguin pedres de color o algún material noble (pissarra, fusta, pedres de riu) ja que per mi, el fet que hi hagi una part de natura en les meves peces és fonamental.

Altres fonts de la meva inspiració són el Mediterrani i la música, en especial un grup que s’anomena MUNU i que són de Badalona.

 

 

ANELL PLATA OR TURMALINA

 

ARRECADES OR PEDRA RIU BRILLANT

 

ESCLAVA PLATA OR AIGUAMARINA BRUT

 

PENJOLL OR OPAL

 

PENJOLL PLATA PISSARRA PLANETES

 

 

 

Jewels by Gemma López. For more information please visit her website and her Fan Page on Facebook.

 

Joies de la Gemma López. Trobareu més informació al seu web i a la seva Fan Page del Facebook.


Leave a Reply

*