Monday, December 2nd, 2013

Lluís Comín

1

 1981 – Brooch in silver -  “FINGERS COLLECTION”

 
2

 1984 – Brooch in silver, gold and acrylic – CATALOGUE SCHMUCK AUS KATALONIA (SCHMUCKMUSEUM PFORZHEIM) – GALERIE HANDWERK (MÜNCHEN) – SATÄDTISCHES MUSEUM (SCHWÄBISCH GMÜ) – GALERIE AM GRABEN (WIEN)

 

My way of expression through a jewel gets its final meaning only when the jewel is in contact with the person who wears it. This interaction modifies the aesthetic appeal of both, the jewel and the person, which complement each other. I like to feel that I am part of the chain of craft that began in prehistoric times, that I learned from my father and passed the craft on to my daughter.

La meva forma d’expressió en la joia, agafa el seu últim sentit només quan es relaciona amb la persona que la porta. Aquesta interacció és la que modifica el sentit estètic dels dos subjectes i els complementa. M’agrada sentir que sóc part de la cadena d’un ofici que ve de la prehistòria après del meu pare i transmès a la meva filla.

 

3

1984 -Brooch in silver, gold and acrylic – SCHMUCK AUS KATALONIA (SCHMUCKMUSEUM PFORZHEIM) – GALERIE HANDWERK (MÜNCHEN) – SATÄDTISCHES MUSEUM (SCHWÄBISCH GMÜ) – GALERIE AM GRABEN (WIEN)

 

4

1986 -Brooch in silver, brass, copper acrylic and nylon- GALERIE MARZEE (NIJMEGEN) – GALERIE DETAIL (GRONINGEN)

 

5

2013  Ring in silver, gold, diamonds, pearl Tahiti and opal

 

6

2013 – Brooch in silver, gold and opal

 

7

2013 – Brooch in silver, gold and diamond – “BUTTERFLY COLLECTION”

 

8

2013  Brooch in silver, gold, copper and coral - “BUTTERFLY COLLECTION”

 

9

2013 – Bracelet in silver, gold, pearl, diamond and opal

 

10

2013 – Four brooches in silver, gold, opal and diamonds- “ MAGMA COLLECTION “

 
I met Lluís Comín on the internet some months ago and I immediately appreciated his jewelry using simple shapes combined with precious stones and pearls. Two weeks ago I visited him at his shop-workshop in Barcelona.  He told me about his father and his work as a jeweler which he has continued for more than twenty five years. I’m really glad to show you these pieces that very well illustrate his artistic path. For more information please visit his website and his Fan Page on Facebook and enjoy!

Vaig conèixer a en Lluís Comín fa uns mesos navegant per internet i immediatament em van agradar les seves joies fetes amb formes simples combinades amb pedres precioses i perles. Fa dues setmanes el vaig visitar a la seva botiga-taller de Barcelona. En Lluís em va parlar del seu pare i de la seva feina com a joier que ell, des de fa més de vint i cinc anys, ha continuat. Estic molt contenta de mostrar-vos aquestes peces les quals il·lustren molt bé la seva trajectòria artística. Trobareu més informació al seu web i a la seva Fan Page del Facebook, gaudiu-ne!

 


Leave a Reply

*