Tuesday, May 7th, 2013

Lisboa: Sardines, René Lalique and talk with Teresa Milheiro

 

By Dalia Jurado  (Catalan version only)

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ciutat de dolça llengua, els seus diminuts diminutius endolcen les meves orelles. Ciutat que es mou entre la decadència d’una Troika asfixiant i  on el grans com Tous fan seus espais preciosos com  la Ouriversaria Aliança, la botigua més emblemàtica del barri  de Chiado.

Fins i tot, el Ministerio Das Finanças es performa en Museum of Beer. Ciutat de cel cosit pel transitar dels tranvies, plena de sardines i bon café.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

El meu primer gran descobriment joierístic, al Museu Calouste Gulbenkian. Fascinant colecció d’art del Sr. Calouste Sarkis Gulbenkain (1869-1955) dins la qual trobem una sala repleta de peces del fabulós  joier i fabricant de vidre, René Lalique  (1869-1945). Més de 80 peces, entre joies i objectes.  Francés, fill d’un comerciant de moda, i no d’una familia de joiers com ara els seus coetanis i colegues de professió, Cartier o Boucheron. Això anima!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mai havia vist una peça seva, només en llibres i a internet. Em fascina el seu treball. La temática, com fusiona de manera excepcional la natura, el mite i la figura femenina. Insufla les seves peces amb ànima sensual i potent sorprenent ja que et provoca atracció i repulsió al mateix temps.  Va fer servir diverses tècniques i materials, molt bona  selecció cromàtica i té una cura especial amb el revers de les peces. La forma ben estudiada. Quin gran regal, poder contemplar tot allò!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I per acomiadar-me de la ciutat, converso amb la Teresa Milheiro. Joiera que va tenir la seu propi espai, Galeria Articula, fa poc va tancar, però la manté online.  M’atrau el seu llenguatge potent i conceptual.  Durant la trobada vam compartir sensacions i realitats de dues joieres, la Teresa amb experiència a l’esquena i  jo amb ganes de escoltar-la.  Joieria comercial versus personal, Joieria Artística de la latitud sud  versus el nord d’Europa. Conversar i  conèixer la persona que està darrera d’una joia, és un plaer! Parlem!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A més a més, com qualsevol quedada de dones que es reuneixen varem tenir la nostra sessió de bellesa…

Un plaer, Lisboa!

 

 

Dalia Jurado is a jeweler who lives and works in Barcelona. She is a member of Bórax08001 Collective.

 


One Response to “Lisboa: Sardines, René Lalique and talk with Teresa Milheiro”

  1. Beverley Price says:

    Cannot understand the language – just to say how astonished I was when I saw the Lalique metamorphosis piece at the V and A in London – and to see just how big it is. Inconceivable!

Leave a Reply

*