Tuesday, October 16th, 2012

Enjoia’t 2012 Awards

by Begoña Prats

 

 

On Thursday October 11th, the 19th edition of the Enjoia’t Awards was held in Barcelona. This event promotes and rewards originality, technique and creativity in the field of jewelry and serves as a platform for young designers and for the recognition of professionals.

El passat Dijous 11 d’octubre es van celebrar els Premis Enjoia’t a Barcelona en la seva 19a edició. Aquest esdeveniment promou i premia l’originalitat, tècnica i la creativitat en el camp de la joieria i serveix com a plataforma a joves dissenyadors i com a reconeixement a professionals del sector.

El pasado Jueves 11 de Octubre se celebraron los Premios Enjoia’t en Barcelona en su 19ª edición. Este evento promueve y premia la originalidad, técnica y la creatividad en el campo de la joyería y sirve como plataforma a jóvenes diseñadores y como reconocimiento a profesionales del sector.

 

 

The event consisted of two parts, one where the selected participants presented their creations to the Jury [this year formed by Grego García (Creator and Manager Amaranto Joies), Cristina Julià (Joid'art Creative Director), Toni Francesc (Fashion Designer ), Marta Sanchez (Jeweler and Editor of the Blog 18kt) and Magda Polo (Doctor in Philosophy of Art and Chair of A-FAD)] as well as a second part of the festival, held at the Moritz Factory and attended by large crowds, where the 20 finalists walked with their entries and talked with the audience, interacting with them.

L’esdeveniment va constar de dues parts, una primera on els seleccionats presentaven les seves creacions al Jurat [aquest any format per Gregorio García (creadora i gerent de Amaranto Joies), Cristina Julià (directora creativa de Joid'art), Toni Francesc (dissenyador de moda ), Marta Sánchez (joiera i editora del Bloc 18kt) i Magda Polo (doctora en Filosofia de l'Art i presidenta d'A-FAD)] i una segona part més lúdica, celebrada a la Fàbrica Moritz amb gran quantitat de públic, on els 20 finalistes passejaven amb les seves peces i conversaven amb els assistents, interactuant amb ells.

El acontecimiento constó de dos partes, una primera donde los seleccionados presentaban sus creaciones al Jurado [este año formado por Grego García (creadora y gerente de Amaranto Joyas), Cristina Julià (directora creativa de Joid’art), Toni Francesc (diseñador de moda), Marta Sánchez (joyera y editora del Blog 18kt) y Magda Polo (doctora en Filosofía del Arte y presidenta de A-FAD) ] y una segunda parte más lúdica, celebrada en la Fábrica Moritz con gran cantidad de público, donde los 20 finalistas paseaban con sus piezas y conversaban con los asistentes, interactuando con ellos.

 

 

 

 

 

Congratulations to everyone, not just the winners, also to each of the participants for enrich and amaze us with their creations and attendees to contribute to the dissemination of contemporary jewelery.

Enhorabona a tots, no només als premiats, sinó a cadascun dels participants per enriquir-nos i sorprendre’ns amb les seves creacions i als assistents per contribuir a la divulgació de la joieria contemporània.

Enhorabuena a todos, no sólo a los premiados, sino a cada uno de los participantes por enriquecernos y asombrarnos con sus creaciones y a los asistentes por contribuir a la divulgación de la joyería contemporánea.

 

Student Category: Katarina Siposova

 

 

Student Category Finalist: Kvetoslava Flora Sekanova

 

Professional Category: Jie Sun

 

Professional Category Finalist: Jordi Aparicio

 

 

Joid’art Prize: Gigi Mariani

 

 

Opinion Prize: Libertad Ripoll

 

 

Winners / Guanyadors / Ganadores:

Student Category: Katarina Siposova

Student Category Finalist: Kvetoslava Flora Sekanova

Professional Category: Jie Sun

Professional Category Finalist: Jordi Aparicio

Joid’art Prize: Gigi Mariani

Opinion Prize: Libertad Ripoll


2 Responses to “Enjoia’t 2012 Awards”

 1. Hi dear Montserrat!

  Thank you for showing this, always interesting to see what´s going on!
  Keep up the good work and enjoy life.
  Kramkram Paula.

 2. Montserrat Lacomba says:

  Thank you very much Paula for your comment, Begoña helps me and I apreciate a lot her work!
  Have a nice day! Kramkram Montserrat

Leave a Reply

*