Wednesday, April 18th, 2012

“Asepsia” Exhibition by Martina Pont at Amaranto

 

Res a amagar? Tot evidencia i no obstant cap obvietat. Un esbudellament elegant: la delicadesa en vísceres. L’interior a la vista, exposat però no exhibit, escamat d’allò que el faria grotesc o massa punyet, i no obstant, interior inquietant encara. Aparentment, és la perseverança dels materials el que aconsegueix Martina Pont a aquestes peces, que s’aferren al que són, així com el làtex, allò quirúrgic, es deixa seduir per la continuïtat i hi participa, amb l’elasticitat del budell que esdevé allò que recobreix. Embolcallar i esbudellar, cobrir i exposar, esdevenen quasi sinònims, perquè velar consisteix aquí en subratllar la qualitat de la matèria, rebutjant adornaments. Així, el làtex vela el budell o el budell el vidre, sense que l’un esdevingui l’altre, sense que el recobriment esborri el fonament.

Res a amagar: però és que mostrar, amb eficàcia, requereix una feina de precisió que contraresti, textura a textura, una obvietat massa cridanera. Per fer l’emoció visible, per desplegar a la mirada l’interior, cal una feina d’equilibri, aquest despullament que és un revestiment. Heus aquí, a aquestes peces, la diferència entre l’exposició i l’exhibició.

Aina Pérez

 

 

 

 

 

Tomorrow is the opening of the exhibition “Asepsia” by Martina Pont at Amaranto in Barcelona. De exhibition runs until May 19th.

Older posts from this jeweler.

 

Demà és la inauguració de l’exposició “Asepsia” de la Martina Pont a Amaranto in Barcelona. L’exposició es podrà veure fins el 19 de  maig.

Posts anteriors d’aquesta joiera.

 


Leave a Reply

*