Wednesday, June 1st, 2011

My recent work: "Elements of a Zen Garden"

 Elements of a Zen Garden
Silver and copper


Today I show you my recent work, the brooch titled Elements of a Zen Garden.
My reference for creating this piece was the Zen garden. In those small places, natural elements become symbols which together have a soothing effect that invites us to meditate. So, I would like this brooch to be a kind of introspective exercise to remind us that we should never forget to look within ourselves.
Avui us presento el meu darrer treball, un fermall titulat Elements d’un Jardí Zen.
El meu referent a l’hora de fer aquesta peça ha estat el jardí zen. En aquells reduïts espais els elements naturals esdevenen símbols i tot el conjunt adquireix un efecte tranquilitzador que convida a la meditació. Voldria doncs que aquest fermall fos una mena d’exercici introspectiu que ens recordés que no ens hem d’oblidar mai de mirar-nos cap endins.

 


Leave a Reply

*