Monday, April 11th, 2011

Made of Stone

By Rosa Nogués Freixas

Catalina Brenes
Lucia Massei
Michael Becker
Lucia Massei
Tanel Veenre
Tarja Tuupanen
Deborah Rudolph
Stones are considered inanimate “bodies” for not having their own life, but even so, they are a kind of matter that is modulated and transformed over the time. In fact, with or without life, this solid, rigid and structured material is a participant of both the present and the past preceding our origins because it is a primitive element from the Earth’s crust.
Often we look around with such a broad vision that we forget the small details, even the simple fact that the sum of these stones is the same as great rising mountains. That’s why I want to thank you lovers of stone work because stone reminds us of what we are and where we came from.
Catalina Brenes, Michael Becker, Lucia Massei, Tanel Veenre, Tarja Tuupanen, Deborah Rudolph.

Les pedres són considerades “éssers” inanimats pel fet de no tenir vida pròpia, tot i això, no deixa de ser matèria que es modula i transforma al llarg del temps. El cas és que amb o sense vida, aquesta matèria sòlida, rígida i estructurada forma part tant del present com del passat dels nostres orígens perquè esdevé un element primitiu de l’escorça terrestre.
Sovint mirem el nostre voltant sota una visió tan àmplia que ens oblidem dels petits detalls, fins i tot del simple fet que la suma d’aquestes pedres són les que aixequen grans muntanyes, per això, agraeixo als apassionats que les treballen per a recordar-nos què som, i d’on provenim.
Catalina Brenes, Michael Becker, Lucia Massei, Tanel Veenre, Tarja Tuupanen, Deborah Rudolph.


7 Responses to “Made of Stone”

 1. Nancy van den Boom says:

  very beautiful pieces here. Great combinations with the stones. Thanks for sharing.

  http://www.nancyvandenboom.com

 2. Studio Sylvia says:

  I particularly like Lucia’s and Tarja’s work. Love the colours in Lucia’s piece and the texture in Tarja’s piece. Thank you for the introduction.

 3. Teresa Ulldemolins says:

  Impressionants aquestes joies!
  M'identifico amb el teu comentari sobre les pedres. Per això molts dels meus esmalts els combino amb elles.

 4. Cata says:

  thank you very much for posting information on contemporary jewellery. but the first ring is named for me : catalina brenes and is NOT MINE IS LUCIA MASSEI… if you visit my website: http://www.catalinabrenes.com you can see my work.. just so that we dont get confuse!!! thank you anyway.
  catalina brenes

 5. montserrat lacomba says:

  I'm sorry Catalina, I make the correction, Rosa has got confused.
  Thank you for your comprehension.

 6. Cata says:

  Dont worry at all, confusions can happen!!!! thank you for changing it so quickly and for including my ring. best. catalina

 7. Rosa Nogués says:

  My apologizes Catalina, I'm sorry about the mistake. Thanks for understanding! All the best, Rosa

Leave a Reply

*