Tuesday, June 30th, 2009

Enric Majoral. "Joies de la carta del Celler de Can Roca"
L’estiu passat l’Enric Majoral em parlava amb entusiasme d’un nou projecte, crear joies inspirades en els plats de El Celler de Can Roca. Aquest restaurant de Girona és un dels millors del món, en Joan Roca junt amb els seus germans Josep i Jordi han fet aportacions a una nova manera d’entendre la cuina, que malgrat ser respectuosa amb la cuina tradicional li ha capgirat el seu sentit convencional. El seu gran mèrit ha consistit en fer originals troballes en uns productes que no eren prou valorats en gastronomia.
Ara, el resultat d’aquest projecte es pot veure a l’hotel Cap de Barbaria de Formentera. En el conjunt de les joies destaquen els elements figuratius, fins i tot es reconeixen fàcilment alguns dels plats cuinats. Les acurades composicions són plenes de colors i petites formes que es superposen i s’interseccionen, cal observar-les detingudament, fixar-se en els petits detalls, les textures contraposades i els volums n’accentuen el significat. Fa goig veure tota la col.lecció, les exquisides menges convertides en precioses joies.
Post anterior d’aquest artista.

Last summer, Enric Majoral spoke to me enthusiastically about his new project creating jewelry inspired by dishes of El Celler de Can Roca. This restaurant, located in Girona, is one of the best in the world. Joan Roca and his brothers Josep and Jordi have made contributions to a new way of understanding cooking that respects traditional cooking but with an unconventional twist. Their goal is to make new discoveries with products that were considered unworthy in gastronomy.
You can now see the results of this project at the hotel Cap de Barbaria in Formentera. Figurative elements are emphasized in the jewelry — we can easily recognize some cooked dishes. The precise compositions are full of color and small shapes that overlap and intersect. The pieces must be viewed carefully, paying attention to the small details. Contrasts, textures and volumes accentuate their meaning. It’s a pleasure to see the entire collection — delicious food converted into precious jewels.
Older post from this artist.


2 Responses to “Enric Majoral. "Joies de la carta del Celler de Can Roca"”

  1. paula lindblom says:

    Like these jewllery! //Paula.

  2. Suzanne says:

    Stunning!

Leave a Reply

*