Monday, February 23rd, 2009

Una estona al taller de la Marta Sànchez Oms (MSO Joies)


El taller de la Marta és molt acollidor. En entrar vaig reconèixer el paper pintat de la paret que serveix de fons per algunes de les fotografies que he vist al seu blog. Em va rebre amb un somriure; és una persona alegre i vital, plena de projectes. Li agrada l’odre i al seu espai cada cosa ocupa el seu lloc, res fa nosa: és meticulosa. En moltes de les seves joies reinterpreta l’estètica d’antigues civilitzacions i de la mateixa manera que s’ha endinsat en l’antic Egipte, ara està forjant noves idees que a través de la flor aprofundeixen en una altra cultura mil.lenària. Conversar amb ella vol dir aprendre perquè li agrada parlar de les pròpies experiències, així com també aportar solucions i opinar dels treballs d’altres. És sincera i les seves paraules corren d’aquí cap allà tot aturant-se en detalls de records d’adolescència o bé donant a conèixer les seves il.lusions de futur.

Passava ràpid el temps durant aquella estona que compartíem i jo pensava que podia molestar-la perquè quan sóc al meu taller només veig feina per fer i que les hores se m’escapen, així doncs desitjava que els minuts s’allarguessin. Fa un any vaig descobrir el seu blog a internet i des d’aleshores l’he seguit regularment; el trobaria molt a faltar si un dia desaparegués ja que és el meu referent. I és que, segons em va dir, una de les millors coses que li han passat a la vida ha estat precisament crear el seu blog 18kt que és conegut arreu del món i que li ha permès comunicar-se amb moltes persones, intercanviar informació i, a més, li ha ofert la possibilitat que moltes de les seves peces viatgin cap a països que mai abans hauria imaginat.

Desitjo que la Marta mai perdi el somriure, ni la il.lusió.


Leave a Reply

*