Sunday, September 21st, 2008

Helen Britton, exposició a la Klimt02 Gallery de Barcelona (Spain)
El divendres passat vaig anar a la conferència que la Helen Britton va fer a l’auditori del FAD de Barcelona, els meus limitats coneixements d’anglès no em van permetre entendre-la plenament però veient les expressions del seu rostre, escoltant el seu to de veu i observant les imatges que va triar per acompanyar el text que ens llegia me’n vaig endur d’aquesta artista un record molt amable. Les seves vivències i tot el que l’envolta influeixen en la seva obra, la qual s’enriqueix amb el contrast que ella viu entre el seu país natal, Austràlia, i Alemanya, on resideix des de fa uns quants anys. La natura i el món industrialitzat, les velles tradicions i la modernitat, el paisatge desèrtic i el mar, immensitats on la vista es perd en la llunyania, i el paisatge urbà ple d’estructures i formes que s’interelacionen. Dibuixa amb l’ordinador, l’utilitza com a eina però no pel resultat final, les seves peces són plenes de subtils textures, de colors, de plans sobreposats, pedres naturals, plàstics trobats (deixalles que canvien de context i funció) i així com també de plàstics creats per ella mateixa. L’exposició a la Klimt02 Gallery és magnífica, les seves obres vistes al natural resulten encara molt més interessants perquè estan plenes de detalls i se’n pot apreciar plenament el volum que ella tan bé sap tractar, no em cansaria d’observar-les. Sento una gran admiració per aquesta artista.


Leave a Reply

*