Tuesday, August 19th, 2008

Formentera, figues

L’Anita m’ha ensenyat com ho fa per abastar les figues de pic, utilitza aquest estri que n’hi diu cullidor de figues de pic, consisteix en dues culleres que fan de pinça, estan lligades dalt d’un llarg pal i s’obren i es tanquen amb una corda, així s’atrapen les figues sense fer-les malbé i sobretot sense punxar-se. Quan he arribat a casa seva ella ja n’havia preparat unes quantes que un cop pelades guardava a la nevera i totes dues ens les hem menjat per esmorzar. En aquest temps són madures i molt bones, però és que, a més, ja comença una florada que donarà fruits a l’hivern.

Oriola

Coll de dama

Albocor

Ara és temps d’assecar les figues. S’estenen al sol durant més d’una setmana, a la nit es tapen perque no quedin humides, després s’escalden i es deixen assecar. Tot seguit es posen dins pots amb fonoll i frígola.


2 Responses to “Formentera, figues”

 1. paula lindblom says:

  What a lovely fruits!
  Some of them look like hearts, if you turn the photos up side down…

  Keep up the good work!

  I’m tired and busy in my part of the world, but I will be back on track as soon as possible…
  I try to catch up the time that I have lost when I had holiday…

  With love Paula

 2. montserrat lacomba says:

  Really! They are like a little hearts that they fill you of sweetness when you eat them!

Leave a Reply

*